Šokoladu glaistyti žemės riešutai
Sudedamosios dalys: cukrus 51,4%, žemės riešutai 19,99%, nenugriebto pieno milteliai 6,58%, kakavos masė 6,37%, kakavos sviestas 5,75%, ryžių krakmolas 4,1%, išrūgų milteliai 2,06% (sudėtyje yra pieno), tirštiklis E414 1,2%, glaisto medžiaga E904, glaisto medžiaga E903, glaisto medžiaga E901, spalva E516, emulsiklis E322 (sojų lecitinas), spalva E160b(ii), spalva E162, spalva E160a, spalva E150d, spalva E141, spalva E100, natūralus vanilės aromatas, gliukozės sirupas, maltodekstrinas, tapijokų dekstrinas, spirulinos ekstraktas.
Alergenai sudedamosiose dalyse paryškinti.
Sudėtyje gali būti: glitimo turinčių javų, kitų riešutų, kiaušinių, sezamo sėklų, salierų, sulfitų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g): energinė vertė: 2243 kJ / 535 kcal, riebalai 24,2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 8,2 g), angliavandeniai 69,7 g (iš kurių cukrų 55,3 g), baltymai 8,5 g, druska 0,0875 g, maistinės skaidulos 2,5 g.
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje, vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir karščio.
Kilmės šalis: Nyderlandai.
Šokoladu glaistyti žemės riešutai – traškus ir gardus skanėstas
Šokoladu glaistyti žemės riešutai – puikus užkandis tiems, kurie mėgsta riešutų ir šokolado derinį. Traškūs, lengvai sūroki riešutai kartu su švelniu šokolado glaistu sukuria harmoningą skonio balansą. Dėl šios priežasties jie tinka ne tik greitam užkandžiui, bet ir kaip malonus desertas prie kavos ar arbatos.
Skonių harmonija kiekviename kąsnyje
Šis skanėstas sujungia tris esminius komponentus, kurie kartu sukuria nepriekaištingą skonį:
Visų pirma, žemės riešutai – natūraliai traškūs ir sotūs, suteikiantys užkandžiui tvirtą pagrindą.
Be to, šokolado glaistas – prideda malonaus saldumo ir kreminės tekstūros, sustiprindamas skonio patirtį.
Galiausiai, puikus skonių balansas – lengvas riešutų sūrumas dera su šokolado saldumu, sukurdamas subtilią, bet nepaprastai skanią kombinaciją.
Dėl šių savybių šokoladu glaistyti žemės riešutai tiks tiek smaližiams, tiek ieškantiems subalansuoto užkandžio.
Naudingosios žemės riešutų savybės
Svarbu paminėti, kad šis skanėstas ne tik gardus, bet ir pasižymi naudingomis maistinėmis savybėmis:
Pirmiausia, baltymai – padeda išlaikyti sotumo jausmą ir suteikia energijos visai dienai.
Taip pat, sveikieji riebalai – naudingi širdžiai bei bendrai organizmo veiklai.
Be to, magnis ir skaidulos – palaiko gerą savijautą ir sklandų virškinimo sistemos darbą.
Kadangi šokolado glaistas suteikia natūralų saldumą, šis užkandis ne tik lepina, bet ir gali tapti vertingu energijos šaltiniu.
Puikus užkandis bet kuriuo metu
Dėl savo universalumo šokoladu glaistyti žemės riešutai gali būti mėgaujamasi įvairiomis progomis. Pavyzdžiui, jie puikiai dera su kava ar arbata, gali būti naudojami desertuose arba tiesiog valgomi vieni. Be to, jie yra patogus užkandis kelionėms ar darbo pertraukėlėms.
Tinka dovanoms ir dalinimuisi
Negana to, šie riešutai ne tik gardūs, bet ir atrodo patraukliai. Dėl šios priežasties jie gali tapti puikia dovana ar šventinio stalo akcentu. Jų traški tekstūra ir turtingas skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Saldus ir traškus malonumas
Apibendrinant galima teigti, kad šokoladu glaistyti žemės riešutai – tai klasikinis ir visada mėgstamas skanėstas. Kiekvienas kąsnis suteikia tobulą traškumo ir švelnaus šokolado derinį, kuris ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir suteikia energijos bet kuriuo metu.